Treningskamper 2020

Her diskuterer vi neste/forrige kamp, og kommende kamper.

Moderator: Moderatorer

Svar
Brukeravatar
Bert Karsam
Bummen
Innlegg: 6610
Registrert: 24 jul 2005, 20:12

Treningskamper 2020

Legg inn av Bert Karsam » 11 feb 2020, 23:38

Børsen fra 4-1-seieren over Odd, La Manga.

Jacob Karlstrøm 6
Viste mesterlige takter som skuddstopper tidlig da en susende volley hadde retning mot nettmaskene. Fikk så en utakknemlig oppgave da Odd fikk stange inn ledermålet tidlig i førsteomgang. Trygg med ball og da Odd kom alene gjennom etter 75 minutter kronet Karlstrøm en god kamp med en matchvinnerredning.

Anders Finjord Jenssen 5
Tilbake i sin første kamp fra start i år etter skaden han pådro seg midtveis i januar. Så ofte mot Nilsen på motsatt side og brettet spillet ut slik at TIL tidlig kunne løfte laget høyere i banen. Fikk seg drøssevis med ballberøringer på sine 45 minutter, før han ble byttet ut - muligens for å være proaktiv med skaden.

Lars Sætra 4
Observant, og offensiv i stilen, som gjorde at han brøt fint foran ved en rekk anledninger. Med sin store størrelse tar han godt unna i duellspillet, men så ut til å leve i sin egen verden ved kampens første scoring. Plukket ikke opp farlige motspillere og valgte en kroppstilling som ga han dårlige forutsetninger for å rydde opp.

Juha Pirinen 5
Ikke like rotete som forrige kamp. Velger riktige og gode løsninger i pasningspillet, med en overvekt på pasninger inn sentralt til Yttergård Jenssen. Bedre takter fra Pirinen!

Magnus Andersen 5
Fikk for lang avstand til forsvarstrioen bak, som ga Odd fritt spillerom til å angripe på sin venstreside en rekke ganger. Slik kom også 1-0-scoringen som sendte Odd i føringen. I motsatt boks var han derimot akkurat der han skal være, og fikk betalt for det da han løp seg fri på bakerste stolpe og dunket inn utligningen på volley.

Ruben Yttergård Jenssen 5
Alltid spillbar, og det er tydelig å se at det er Yttergård Jenssen som skal diktere TILs spill kommende sesong.

Kent-Are Antonsen 8
Milslukeren er tilbake på midtbanen og dannet tospann med Yttergård Jenssen. Han tok flesteparten av de defensive oppgavene i perioder der Odd hadde ballen mye, men var også den som løftet seg opp i banen i periodene da TIL tok mer over. La inn et solid skift på topp mot slutten. Har noe å komme med der også, anvendelige Antonsen, som var sikkerheten selv fra ellevemetersmerket da han satte to solide spikere i kista.

Lasse Nilsen 6
Kom mer og mer med offensivt for TIL og kombinerer fint med Berntsen på sin venstre side. Det bar frukter for TIL da de to nevnte kombinerte og sendte ballen inn til en umarkert Magnus Andersen som utlignet.

Eric Kitolano 5
Har en kvikkhet som er spennende og kan skape ubalanse hos motstanderen. Blir avslørt på fysikken når tempoet i angrepet stopper opp, men nyervervelsen viser prov på ferdigheter som vil vokse i takt med relasjonene innad i laget. Byttet ut i pausen.

Brage Berg Pedersen 6
Berg Pedersen har pumpet jern oppe i Nordlysbyen og har returnert til Tromsø som en mann. Holder godt unna store eliteseriestoppere, og hadde en villmannsprestasjon like før pause da han kastet bort to Odd-stoppere og sendte TIL i føringen . Har fortsatt endel å gå på i valgene og oppfatter for sjelden mulighetene til å spille tidlig til medspillere som er på vei gjennom.

Daniel Berntsen 6
Aktiv og skapende, men blir ofte alene om oppgaven i en tidlig fase. Er soleklart best når TIL spiller på siste tredjedel og spesielt når han får løpene til Nilsen rundt seg. Flott innlegg til Andersen da TIL utlignet. Løp seg tom utover i andreomgang og ble erstattet av Mikkelsen i det 68.

Innbyttere:

Isak Hansen-Aarøen 6
Den Manchester United-klare 15-åringen blir fortsatt å finne i TIL-drakt frem til sommeren. Og godt er det. Unggutten viste at han ikke spiller på grunn av navnet, og han gjorde det lett å se at Premier Leagues toppklubber har ligget langflat etter han. Kreativ og skapende, og vispet opp en krempasning til Antonsen i sluttminuttene som førte til et straffespark.

Jostein Gundersen 5
Erstattet Anders Jenssen i pausen, og fremsto som trygg både med og uten ball.

August Mikkelsen
Ble byttet inn like før 70. spilte minutter. Skaffet et straffespark da skuddet hans ble stoppet med hånden mot slutten. For kort tid til vurdering.

Sigurd Grønli
Fikk et kvarter i en uvant spissrolle. Ble nok hakket for liten i en periode der TIL hadde litt større avstander i laget, og ble så skjøvet ut til siden til fordel for Antonsen. Kom mer til sin rette der. For kort tid til vurdering.

Simo Valakari 6
Hadde ikke mye å velge mellom i en mer og mer tynnslitt stall. Fikk ganske kjapt en scoring rett i trynet, men TIL hevet seg med sin miks av rutine og purungt talent. Scoringene var et godt bilde på det. Rutinerte og stabile Andersen, og spennende og uferdige Berg Pedersen med spisskompetanse. Får Valakari nettopp denne miksen til å fungere er det lov til å tro på god fotball i 2020. Dagens kamp må også ha vært god reklame for potensielle nyervervelser som sitter skeptisk på gjerdet.
Footballers from Bilbao and well used diapers have one thing in common. Guess what.

Brukeravatar
tobben
Bummen
Innlegg: 7457
Registrert: 03 jan 2005, 14:04

Re: Treningskamper 2020

Legg inn av tobben » 28 feb 2020, 09:25

0-1 mot Strømsgodset i Spania i går.
Min vurdering er at dette var middelmådige saker. Godset skaper ikke så voldsomt mye, men har totalt kontroll første 70 minuttene. I den perioden blir vi liggende bakpå og kommer oss aldri til gode angrep. Så kommer vi oss litt på slutte og får to bra muligheter med innbytter Mikkelsen.
Baklengsmålet kommer av kommunikasjonssvikt mellom Wangberg og Pirinen som begge går på samme oppspill, kolliderer og en Godset spiller får dermed fri vei alene mot mål. Ellers så jeg i går ingen endring i spillestilen i forholdet til fjoråret. Mye balltrilling og balltap på egen halvdel.

Fire treningskamper har nå gitt oss en seier, 4-1 mot Odd, og tapene 0-1 mot Godset og 0-2 mot både LSK og Sogndal.
Har nå igjen 5 treningskamper før serien starter. Møter Viking i Spania på søndag. Så har vi TUIL, KFUM, Grorud og Glimt i løpet av mars mnd.

Nordlys-børsen etter Godset kampen.
Jacob Karlstrøm 3
Trøblet svært mye med ballen i beina i førsteomgang. Baneforholdene får ta sin del av skylda, mens resten tilfaller Karlstrøms konsentrasjon og valg. Ble lurt til å kaste seg tidlig da Strømsgodset gikk opp i ledelsen, og skulle nok ønske at han hadde stått litt lenger.
Jostein Gundersen 4
Positive tendenser fra 23-åringen. Traff innledningsvis på det meste av pasninger i det oppbyggende spillet selv om TIL spilte på små marginer. Klarte også å hanskes med de defensive utfordringene som ble kastet hans vei. Etter hvilen falt kvaliteten, og Gundersen ble overspilt og mistet ballen en rekke ganger på fem minutter. Så sliten ut, og ble byttet ut.
Simen Wangberg 4
Klarte seg bra mot Salvesen, og lastes ikke for scoringen Strømsgodset fikk i åpningsminuttene. Reddet litt senere i førsteomgang stopperkollega Pirinens løse bakoverpasning fra å bli snappet opp. Byttet ut etter 60 minutter.
Juha Pirinen 2
Gjorde en juniorfeil da han forvillet seg inn i Wangbergs hodeduell etter 5 minutter. Det skapte stortrøbbel, og plutselig var Strømsgodset i ledelsen. Der har du ingenting å gjøre, Pirinen!
Magnus Andersen 4
Lojal og hardtarbeidende der han flakset opp og ned høyresiden. Litt på etterskudd et par ganger da Strømsgodset kombinerte kjapt på sin venstre side. Fikk sjelden mange å sikte på i boks de gangene han kom til innleggsmuligheter.
Ruben Yttergård Jenssen 4
Flere gode pasninger som penetrerte Strømsgodsets midtbaneledd gjorde han til en av lagets mest konstruktive spillere denne kampen. Defensivt var ikke kombinasjonen Yttergård Jenssen/Opsahl noen høydare. På midtbanen ble TIL overspilt titt og ofte, og slet med å finne ut av hvordan det skulle justeres på.
Sakarias Opsahl 4
Rett inn i lagoppstillingen til sin TIL-debut. Den høyvokste 20-åringen slet med å nyttiggjøre seg høyden, og blir nok ikke et rivjern på midtbanen for TIL. Gjorde en godkjent kamp med tanke på pasningsspillet, som var preget av trygge valg og få pasninger gjennom ledd. Ble testet som midtstopper utover i kampen
Lasse Nilsen 4
Gjorde en del gode valg med ball i førsteomgang, uten at det ble de helt store sjansene. Klarte ofte å skape ubalanse hos Strømsgodset de gangene han vant ballen og kontret. Holdt på å skaffe seg sitt andre gule kort for drøying av tid, men en angrende dommer så ut til å trekke seg da det gikk opp for han at Nilsen allerede hadde havnet i dommerens bok.
Daniel Berntsen 4
Forsøkte å drive opp tempoet de gangene han hadde ballen, men måtte som regel snu og vente på støtte. Løpene fra lagkameratene luktet det sjelden svidd av. Sto for de eneste avslutningsforsøkene TIL hadde å by på den første timen.
Kent-Are Antonsen 3
Ble flyttet opp en mer fremskutt rolle enn tidligere kamper. Ingen suksess denne kampen, der Antonsen ikke så ut til å finne seg til rette verken i den offensive eller defensive delen av spillet.
Brage Berg Pedersen 3
TILs eneste rene spiss fikk fornyet tillit på topp. Det ble en anonym affære. Berg Pedersen slet med å sette tydelige pressignaler for et TIL-lag som ble liggende lavt store deler av kampen. Null avslutninger og knapt en eneste ballberøring innenfor straffefeltet. Byttet ut etter 60 minutter.

Innbyttere:
Anders Jenssen 4
Kom inn etter 50 minutter som høyre midtstopper. Strømsgodset overbefolket på sin venstre side og Jenssen fikk mye å hanskes med.
Eric Kitolano
I fravær av andre spissalternativer tok Kitolano plass på topp da Berg Pedersen ble byttet ut etter 60 minutter. Spilte flott gjennom Mikkelsen etter 70. minutter og skapte med det TILs største sjanse.
August Mikkelsen
Sto for TILs to største sjanser på sitt korte innhopp. Kjapp, offensiv og kreativ. Skal han finne tilbake til selvtilliten som man ikke har sett siden fjorårets treningskamper?
Tobias Hafstad
Fikk 6-7 minutter i varmen.
Endre Nash
Ble byttet inn mot slutten i solfylte Marbella.

Brukeravatar
Grenersens Brukne Arm
Bummen
Innlegg: 9155
Registrert: 05 jun 2006, 12:52

Re: Treningskamper 2020

Legg inn av Grenersens Brukne Arm » 01 mar 2020, 09:56

noen som vil gå inn på veddemål om vi får av et skudd på mål før 80 minutter mot Viking?
Det sies at menn ikke gråter. Det stemmer ikke. -Roar Christensen, 29.10.06
No træng vi bare en boksåpner her! -Agnar Christensen, 14.03.10

Brukeravatar
Bert Karsam
Bummen
Innlegg: 6610
Registrert: 24 jul 2005, 20:12

Re: Treningskamper 2020

Legg inn av Bert Karsam » 07 mar 2020, 14:16

2-1 over Tromsdalen i dag. Ikke noe uventet resultat, men kvalitetsforskjellen bør vel være større.
Footballers from Bilbao and well used diapers have one thing in common. Guess what.

Brukeravatar
Grenersens Brukne Arm
Bummen
Innlegg: 9155
Registrert: 05 jun 2006, 12:52

Re: Treningskamper 2020

Legg inn av Grenersens Brukne Arm » 08 mar 2020, 01:09

Bert Karsam skrev:
07 mar 2020, 14:16
2-1 over Tromsdalen i dag. Ikke noe uventet resultat, men kvalitetsforskjellen bør vel være større.
Marginal, flaksbetont seier, der TUIL hadde sjansen til 2-2, dette oooooser det opprykk av? Eller?
Det sies at menn ikke gråter. Det stemmer ikke. -Roar Christensen, 29.10.06
No træng vi bare en boksåpner her! -Agnar Christensen, 14.03.10

Brukeravatar
tobben
Bummen
Innlegg: 7457
Registrert: 03 jan 2005, 14:04

Re: Treningskamper 2020

Legg inn av tobben » 09 mar 2020, 09:07

Grenersens Brukne Arm skrev:
08 mar 2020, 01:09


Marginal, flaksbetont seier, der TUIL hadde sjansen til 2-2, dette oooooser det opprykk av? Eller?
Var det flaks?
De ca 60 minuttene jeg så av kampen, så virket vi klart best. Men en ting skal sies, vi skapte veldig lite med tanke på ballbesittelsen vi hadde. Virket som vi triller og triller ball, men sliter med å komme til gode avslutninger. Så flere ganger i lørdagens kamp tilfeller hvor vi har enormt med småpasninger 25-30 meter fra mål, men vi klarer ikke skape farligheter. Tror det blir kan bli et problem når serien starter, selv om en ny spiss skulle komme inn.

OscarLima
Tilskuer
Innlegg: 14
Registrert: 13 feb 2020, 15:27

Re: Treningskamper 2020

Legg inn av OscarLima » 13 mar 2020, 00:05

I disse korona tider så er det fint å tenke på fotball og ny og ned..
Enig med sist kamp.. 65 min med full kontroll.. småkakk att og fram.. sidelengs og ja... til den evige gullmedaljen.. skjønne ikke poenget.. Men jeg er ikke trener på topp nivå.. ubrukelig bruk av energi som gir minimal med uttelling... det å spille mot etablert forsvar har aldri vært noe tromsø sin greie.. Men men.. drit kjedelig kamp.. spillerene gjorde det dem skulle.. alle er vel happy...

Brukeravatar
Grenersens Brukne Arm
Bummen
Innlegg: 9155
Registrert: 05 jun 2006, 12:52

Re: Treningskamper 2020

Legg inn av Grenersens Brukne Arm » 26 apr 2020, 04:12

OscarLima skrev:
13 mar 2020, 00:05
I disse korona tider så er det fint å tenke på fotball og ny og ned..
Enig med sist kamp.. 65 min med full kontroll.. småkakk att og fram.. sidelengs og ja... til den evige gullmedaljen.. skjønne ikke poenget.. Men jeg er ikke trener på topp nivå.. ubrukelig bruk av energi som gir minimal med uttelling... det å spille mot etablert forsvar har aldri vært noe tromsø sin greie.. Men men.. drit kjedelig kamp.. spillerene gjorde det dem skulle.. alle er vel happy...
Alle er i allefall happy nå! Nå kan vi jo risikere å få inn en brukelig trener :D YESSSSSSS
Det sies at menn ikke gråter. Det stemmer ikke. -Roar Christensen, 29.10.06
No træng vi bare en boksåpner her! -Agnar Christensen, 14.03.10

Svar