Kamptråd: Tromsø -Sarpsborg 24. November 2018, kl. 1800

Her diskuterer vi neste/forrige kamp, og kommende kamper.

Moderator: Moderatorer

Svar
Brukeravatar
Bert Karsam
Bummen
Innlegg: 6529
Registrert: 24 jul 2005, 20:12

Kamptråd: Tromsø -Sarpsborg 24. November 2018, kl. 1800

Legg inn av Bert Karsam » 24 nov 2018, 09:24

Denne lørdagen spilles den aller siste runden i Eliteserien 2018, og TIL skal ta mot Sarpsborg på Alfheim. Det er merkelig hvor fort tida kan gå. Det føles ikke lenge sida at vi gikk og forberedte oss til Gutan sin seriepremiere i Kristiansand. Det føles heller ikke lenge sida vi forberedt til årets første hjemmekamp mot Godset, bare for å finne ut at den ble utsatt når vi møtte opp på stadion. Årets første seier, 4-0 mot Ranheim på Alfheim, er også friskt i minnet. Likevel er årets sesongs avslutning rett rundt hjørnet.

Tabbelsituasjonen til Tromsø er rimelig enkel. Gutan kan ikke ramle ned fra tiendeplassen laget for øyeblikket ligger på. I tillegg kan man passere Sarpsborg og Vålerenga dersom de taper og i beste fall ende opp som nummer åtte. Når det gjelder førstnevnte har TIL situasjonen i egne hender, ettersom seier mot dem vil gjøre at vi ender opp et poeng framfor dem. I forhold til VIF så holder det at vi vinner og de taper ettersom målforskjellen allerede er i vår favør i forhold til dem.

Daniel Berntsen fikk en positiv opplevelse i forrige runde og markerte seg med begge scoringene i 2-1- seieren mot Ranheim. Dermed slo han tilbake etter å ha blitt vraka i førstelleveren noen ganger, og forhåpentligvis bærer det bud om at han finne tilbake til den spilleren han var i vår snarere heller enn det han har vist i høst. Robert Taylor stod for den målgivende pasninga på den første scoringa. I tillegg var han som vanlig også  tatt ut på det finske landslaget. Det ble 74 minutter på banen i bortekampen mot Ungarn, men desverre endte det med 2-0- tap for Robert og co.

Når TIL spilte mot Sarpsborg tidligere i sesongen ble det tre poeng etter at scoringer av Lasse Nilsen, Jostein Gundersen og Robert Taylor sørga for en 3-2- seier i Østfold. Dermed kan den kommende motstanderen bli et av de lagene vi slår i begge seriekampene i 2018, og det er jo bestandig godt å føle at man har tak på de vi møter.
I likhet med TIL har den kommende motstanderen hatt en merkelig høst og Sarpsborg har faktisk vært det laget som har tatt minst poeng i Eliteserien i løpet av de siste elleve rundene, og det har kun blitt seks poeng på de kampene for dem. Samtidig skal det sies at de poengene har kommet på de fire siste ettersom det har blitt en seier og tre uavgjorte. Dessuten har de gjort det bra i Europaligaen der de for øyeblikket ligger på andreplass i ei jevn gruppe, og har mulighet til avansement (kilde: altomfotball.no). Dermed skjønner man at østfoldingene på papiret ikke er en enkel motstander som venter for TIL, men det er nettopp mot gode lag at Gutan får ut sitt beste og vi satser på at det blir tilfelle nok en gang.

Dette blir som kjent Tom Høgli sin aller siste opptreden i den røde og hvite trøya ettersom det blir med denne ene sesongen etter comebacket. Vi vil takke «Super-Tom» for det solide spillet har vist opp gjennom årene og de flotte stundene vi har satt sammen med han. Det er også mye mulig at 34- åringen fortsatt kommer til å ha TIL som arbeidsgiver. Nordlys melder nemlig på sin nettside at de skal ha kilder på at klubben ønsker han i ei nyoppretta stilling. Samtidig er det flere andre i stallen som kommer til å forsvinne og dermed kan dette bli ei anledning for dem å ta avskjed med Alfheim. Hvem som blir borte i løpet av vinteren er med unntak av Slobodan Vuk foreløpig ikke 100% bekrefta eller avkrefta, men det er jo et par stykker som befinner seg på tynn is og en del sier seg nesten sjøl for å si det sånn. Så får vi se hva TIL får muligheter til å hente inn, men det er klart at laget trenger forsterkninger for å innfri de sportslige ambisjonene og forventningene vi supportere har, og i tillegg må det gjøres grep for å forbedre den økonomiske situasjonen til klubben.

Som seg hør og bør og i tradisjon tro skal Isberget dele ut den prestisjefylte prisen Årets Isbjørn, som har blitt stemt fram av supporterklubbens medlemer, i forbindelse med kampen. Avstemninga er nå avslutta og hvem som fikk flest stemmer av Robert Taylor, Kent-Are Antonsen, Robert Taylor, Morten Gamst Pedersen og Gjermund Åsen vil altså avsløres i forbindelse med kampen.

TIL har gledelig nok bestemt å holde Players Lounge på Alfheim åpen for fansen etter kampen. Der kan man altså sørge for å bli fotografert sammen med spillere og sikre seg autografer, så det ligger til rette for en kul opplevelse for de som velger å benytte seg av den muligheta. Husk å ha med penn eller tusj og det du vil ha ha signert! Baren holdes åpen til klokka 22:30, sånn at tørste fotballsupportere som har ropt seg hese har anledning til å fukte ganene.

Vi vil også minne om Isberget sin avslutning som finner sted på Alfheim 1. desember. Det kan du lese mer om her: https://isberget.no/arsavslutning-med-julemat/

Statistikk

Lagene har gjort det helt likt i innbyrdes oppgjør med fire seiere hver, mens det har blitt uavgjort ved tre anledninger. Da får vi ta med i betraktninga at målforskjellen er pluss sju i favør av TIL. Gledelig nok har Gutan også bygd opp et overtak i de seinere oppgjørene mot Sarpsborg. På de fire siste kampene har nemlig TIL ikke tapt, og i tillegg har det blitt seiere de siste to gangene.

Fjorårets 5-0- seier på Alfheim var av det riktig så minneverdige slaget. Da var TIL i desperat poengjakt og leverte varene til gangs. Simen Wangberg (2), Christian Landu Landu og Mushaga Bakenga sørga for firemålsledelse til pause. Etter hvilen var Mikael Norø Ingebrigtsen den eneste som tegna seg på scoringslista, men verdt å huske på så var andreomgangen mer et sjansesløseri enn et antiklimaks, og vi ble servert god underholdning også de siste 45 minuttene.

I 2013 vant TIL også 5-0 hjemme i 9000- byen. Da var det Magnus Andersen, Remi Johansen (2), Zdenek Ondrasek og innbytter Steffen Nystrøm som sørga for scoringene, og den gangen kom fire av nettkjenningene etter pause. Dermed har de røde og hvite et par skikkelige karameller som Simo Valakari kan dra fram av lørdagsposen som en påminnelse om at det er mulig for Gutan å skaffe en storseier på tampen av sesongen. (Kilde: nifs.no).
Footballers from Bilbao and well used diapers have one thing in common. Guess what.

Sindrbjo
Juniorspiller
Innlegg: 416
Registrert: 03 feb 2015, 00:13
Sted: Trondheim

Re: Kamptråd: Tromsø -Sarpsborg 24. November 2018, kl. 1800

Legg inn av Sindrbjo » 24 nov 2018, 12:07

Takk for en grundig og god kamptråd :) Den gjør at man gleder seg litt mer enn man ellers ville gjort for en kamp som ærlig talt har lite å si.

Står i en plussak på 100% fotball at Gamst trolig blir benka og Valakari går ned i den dype rollen. Noen som har tilgang og kan si mer om hva det står om lagoppstilling?

Ellers er dette kampen for å hedre Tom Høgli! Ikke like god i sin andre periode for TIL, men strålende i den første perioden. Først og fremst framstår han som hel ved - en skikkelig hedersmann som fortjener en verdig avskjed!

Brukeravatar
Bert Karsam
Bummen
Innlegg: 6529
Registrert: 24 jul 2005, 20:12

Re: Kamptråd: Tromsø -Sarpsborg 24. November 2018, kl. 1800

Legg inn av Bert Karsam » 24 nov 2018, 12:56

*Skrevet av Adrian Bjørkan Pedersen, Isberget. Rett skal være rett, men en utmerket trådstart. : )

Valakari kan sikkert bli bra i ankerrollen, han er uredd og slår ok pasninger. Noe uvøren, av og til for tøff i taklingene. Men akkurat det er jo noe resten av laget mangler. Har ikke helt klart å ta ham til meg som ekte "TIL-gutt", mye pga koplingen med far, jeg synes jo heller vi burde satset på lokale talenter. Samtidig er han jo udiskutabelt også et talent, gode gener, og de fleste skjønner vel at han kommer til å bli jævla god. Han er jo bare 13 år.

Vet ellers ikke hva jeg skal tro om dagens kamp. Aner vi konturene av neste sesongs lag? Det ser jo ganske bra ut, minus spissplass og midtstopper.
Footballers from Bilbao and well used diapers have one thing in common. Guess what.

Brukeravatar
Grenersens Brukne Arm
Bummen
Innlegg: 8996
Registrert: 05 jun 2006, 12:52

Re: Kamptråd: Tromsø -Sarpsborg 24. November 2018, kl. 1800

Legg inn av Grenersens Brukne Arm » 24 nov 2018, 17:53

Interessant lagoppstilling uten spisser. Ho humm. Det er vel utvilsomt spiss og midtstopper vi mangler mest foran neste sesong.
Det sies at menn ikke gråter. Det stemmer ikke. -Roar Christensen, 29.10.06
No træng vi bare en boksåpner her! -Agnar Christensen, 14.03.10

Brukeravatar
Grenersens Brukne Arm
Bummen
Innlegg: 8996
Registrert: 05 jun 2006, 12:52

Re: Kamptråd: Tromsø -Sarpsborg 24. November 2018, kl. 1800

Legg inn av Grenersens Brukne Arm » 24 nov 2018, 17:57

Stor grunn til bekymring når det meldes at det skal diktes opp en stilling til Høgli innad i TIL. Hvilken kompetanse innehar han som vi ikke kan få bedre ved å hente fra markedet ellers?

Jeg frykter dette blir en ny Smj-løsning der Høgli skal bruke fem år på å lære seg jobben han skal gjøre, og altså i de fem årene ikke gjøre en så alt for bra jobb pga manglende erfaring.

Det kan ikke være sånn at det skal være nok å være en grei kar alle liker, bare for å få en jobb i TIL. Man må jo ha noen slags kompetanse.
Det sies at menn ikke gråter. Det stemmer ikke. -Roar Christensen, 29.10.06
No træng vi bare en boksåpner her! -Agnar Christensen, 14.03.10

Brukeravatar
Grenersens Brukne Arm
Bummen
Innlegg: 8996
Registrert: 05 jun 2006, 12:52

Re: Kamptråd: Tromsø -Sarpsborg 24. November 2018, kl. 1800

Legg inn av Grenersens Brukne Arm » 24 nov 2018, 18:52

Valakari leverer, TIL rir inn 0-2 til pause. Valakari Jr suger som vanlig.
Det sies at menn ikke gråter. Det stemmer ikke. -Roar Christensen, 29.10.06
No træng vi bare en boksåpner her! -Agnar Christensen, 14.03.10

Brukeravatar
Grenersens Brukne Arm
Bummen
Innlegg: 8996
Registrert: 05 jun 2006, 12:52

Re: Kamptråd: Tromsø -Sarpsborg 24. November 2018, kl. 1800

Legg inn av Grenersens Brukne Arm » 24 nov 2018, 20:00

Jaja. Kjapp oppsummering...
TIL’s beste: Karlstrøm, som berger oss fra 0-5...
Ellers friskt av Norbye i dag, som kanskje var motivert for å vise seg frem siden han er kontraktsløs straks.

Stort sett elendig over hele linja ellers, spesielt dårlig av alle de normalt elendige, men overraskende nok var selv Åsen rimelg dårlig i dag.

Taktisk grufullt av treneren, og vi opplevde den sedvanlige uviljen til taktisk endring og veldig seine bytter.

F ex byttet han ut Høgli og brukte Andersen som venstreback, når man heller burde gjort et offensivt dobbeltbytte når man lå under 0-2, og ventet kjempelenge med å sette inn Grønli, som gjerne kunne kommet inn til pause.

Forferdelig kamp fra start til slutt, elendig taktisk og elendig gjennomføring fra trenerteamet, samt mye elendige prestasjoner på banen.

Det skal bli godt å bli kvitt en del av de.
Det sies at menn ikke gråter. Det stemmer ikke. -Roar Christensen, 29.10.06
No træng vi bare en boksåpner her! -Agnar Christensen, 14.03.10

Brukeravatar
Bert Karsam
Bummen
Innlegg: 6529
Registrert: 24 jul 2005, 20:12

Re: Kamptråd: Tromsø -Sarpsborg 24. November 2018, kl. 1800

Legg inn av Bert Karsam » 25 nov 2018, 15:18

Nordlysbørsen. Min børs er Nordlydbørsen, delt på to. Med et unntak, Karlstrøm var faktisk god.

6
Jacob Karlstrøm

Fikk sjansen for andre kamp på rad, og viste seg frem i dag også. Kunne kanskje reddet 1-0-målet på en god dag, men kan heller ikke lastes for det baklengsmålet. Gjorde en kjemperedning minutter senere, da han stoppet en gedigen mulighet alene med keeper. Var sjanseløs på Heintz' scoring, etter at frisparket fikk en lei retningsforandring i TIL-muren - med Karlstrøm på vei til andre siden av målet. Fantastisk redning på Strand Larsens avslutning etter 78 minutter. Hans største styrke er at han konstant har hvilepuls - men det er også hans største svakhet. 

7

Magnar Ødegaard

Startet som høyreback i TILs forsvarsfirer, men ble flyttet inn som midtstopper da Gundersen måtte ut etter et kvarter. Brøt et Sarpsborg-angrep etter 25 minutter, og sekunder senere hadde Åsen spilt igjennom Berntsen - men Sarpsborgs keeper reddet mesterlig. Hadde flere fine oppspill gjennom ledd, noe som vil bli savnet dersom dette var hans siste TIL-kamp. Fant etter hvert ut av Muhammed, sammen med kaptein Wangberg. Viste seg frem fra sin beste side i dag, både offensivt og defensivt.

5

Simen Wangberg

Viste ikke patent stopperspill da han lot Muhammed få et enormt bakrom å løpe alene i på 1-0-målet, og kunne løst den situasjonen bedre om han hadde kommunisert bedre med Ødegaard og Gundersen - spesielt med tanke på at TIL var i overtall bakerst i banen. Var ikke komfortabel med alle løpeturene med raske Muhammed, men løste de fleste fint med rutine og fysikk. Var farlig frempå på et par dødballer, men det ble ingen scoringer for kapteinen i det som kan ha vært hans siste TIL-kamp.

Jostein Gundersen

Burde fulgt Muhammed mye tettere enn han gjorde da Sarpsborg tok ledelsen etter syv minutter, men midtstopperen fulgte ikke med da Sarpsborg-spissen vandret inn i rommet Simen Wangberg hadde etterlatt seg. Måtte nok en gang forlate banen på grunn av skade, og gikk av etter 14 minutter. 

5

Tom Høgli

Viste gammel storhet da han taklet Muhammed knallhardt, men rent, tidlig i kampen. Fikk en del å gjøre etter det, spesielt med et Sarpsborg-lag som jaktet mye bakrom. Gjorde knapt en feil med ballen, selv da Sarpsborg presset høyt, og var en hel del involvert. Stort sett kloke avgjørelser da TIL angrep, og var med på flere gode kombinasjoner med Åsen og Berntsen. Byttet ut til enorm applaus etter 55 minutter - i sin siste kamp som profesjonell fotballspiller.

6

Onni Valakari

Fikk sjansen som anker, og viste at det kanskje er hans beste posisjon - selv om han har vært god som indreløper også. Har en enorm ro i spillet sitt, og turte å være spillbar selv da han var omringet av motspillere. Spilte mange gode pasninger opp i banen, og var den som ofte startet TILs mange kontringer. Fikk ansvaret for et stort område av banen defensivt med TILs nye formasjon, men løste også det greit. 

3

Kent-Are Antonsen

TILs potet startet i favorittrollen som indreløper, men kom aldri helt med i kampen. Er på papiret TILs sterkeste kort defensive av midtbanespillerne, men kom ofte sent inn i situasjoner og fikk ikke vist seg som den ballvinneren han er. Ble ofte løpende bak motspillere, gjerne mens de stormet mot TILs mål. Samspillet med Taylor på høyresiden fungerte bare tidvis, men fungerte til gjengjeld veldig bra de gangene det fungerte.

5

Gjermund Åsen

Slo en fantastisk pasning rundt Sarpsborgs høyreback etter 25 minutter, og spilte Berntsen helt alene med keeper, men TIL-spissen klarte ikke å overliste Vasiutin. Kom til mange innleggsmuligheter, og slo stort sett gode innlegg, fortrinnsvis langs bakken. Ropte på straffespark etter 57 minutter, men dommer Hafsås gjorde nok rett i å ikke blåse. Hadde store rom å dekke defensivt, og måtte ta enda flere defensive løp som indreløper enn vanlig.

3

Mikael Norø Ingebrigtsen

Tilbake på laget igjen, og startet som hengende spiss. Var skuffende lite involvert, unggutten - og fant aldri posisjonen sin, hverken offensivt eller defensivt. Men TILs nummer 10 glimtet til med ujevne mellomrom, og var centimetere unna å redusere etter 69 minutter, etter en flott vending og avslutning. Var veldig nære scoring bare minutter senere, da han avsluttet på hodet, men ballen snek seg utenfor Vaiutins stolpe.

5

Robert Taylor

Åpnet kampen med å servere to gode innlegg på kampens to første minutter, men lagkameratene fulgte ikke opp det gode forarbeidet. Var i likhet med angrepskollegene litt inn og ut av kampen, men skapte en rekke farligheter i løpet av kampen. Hadde flere fine løp bak Sarpsborgs backer, og med litt bedre presisjon i innleggsfasen kunne han fort fått en assist eller to i dag. Byttet ut etter 78 minutter.

4

Daniel Berntsen

Fikk en eventyrlig mulighet alene med keeper midtveis i førsteomgang, etter gode prestasjoner av Ødegaard og Åsen, men forrige kamps tomålsscorer ble stoppet av en god redning. Slet litt med å involvere seg, og trakk mye bredt i banen. Med ball var det mange gode og smarte løsninger, men det ble mye nesten for Berntsen i dag - dessverre.

5

Hans Eriksen Norbye

Byttet inn til årets tredje innhopp etter 14 minutter, da han kom inn for Gundersen, og fikk det som trolig var sin avskjedskamp på Alfheim. Startet flott med flere gode initiativ og kombinasjoner offensivt, men det var stort sett fraværende den siste timen. Løste mye defensivt med sitt stort tempo. Stort sett godkjent med ball, selv om det var et par rare løsninger.

4

Magnus Andersen

Kom inn etter 55 minutter, da Tom Høgli måtte forlate banen. Gjorde det helt greit på venstrebacken, og var med fremover i banen de gangene det passet. Godkjent for valgene og utførelsen med ball.

Sigurd Grønli

Fikk de siste ti minuttene og tilleggstiden, i favorittrollen som hengende spiss. Var positiv de minuttene han fikk spille.

4

Simo Valakari

Så Sarpsborg kose seg i et enormt bakrom, men fikk justert forsvarsrekken midtveis i førsteomgang. Gutan varmet opp til kampen på ishockeybanen på onsdag, og kanskje var ikke det så dumt - underlaget på Alfheim lignet nemlig mer på is enn gress. Vraket Gamsten i årets siste kamp, og savnet etter veteranen var stort - selv om Onni Valakari var god i ankerrollen. Måtte nok en gang bruke to av tre bytter på skader, og ble hemmet av det. Dette var nok ikke måten TILs trener ønsket å avslutte sesongen på.
Footballers from Bilbao and well used diapers have one thing in common. Guess what.

Brukeravatar
Bert Karsam
Bummen
Innlegg: 6529
Registrert: 24 jul 2005, 20:12

Re: Kamptråd: Tromsø -Sarpsborg 24. November 2018, kl. 1800

Legg inn av Bert Karsam » 25 nov 2018, 15:20

Grenersens Brukne Arm skrev:
24 nov 2018, 20:00

Taktisk grufullt av treneren, og vi opplevde den sedvanlige uviljen til taktisk endring og veldig seine bytter.

F ex byttet han ut Høgli og brukte Andersen som venstreback, når man heller burde gjort et offensivt dobbeltbytte når man lå under 0-2, og ventet kjempelenge med å sette inn Grønli, som gjerne kunne kommet inn til pause.

Forferdelig kamp fra start til slutt, elendig taktisk og elendig gjennomføring fra trenerteamet, samt mye elendige prestasjoner på banen.
simo.valakari@til.no
Footballers from Bilbao and well used diapers have one thing in common. Guess what.

Svar