1996-årgangen

Her kan vi diskutere nye spillere, og ellers alt som har med Tromsø IL å gjøre.

Moderator: Moderatorer

Svar
eie022
Førsteelleveren
Innlegg: 3026
Registrert: 08 apr 2005, 17:15

1996-årgangen

Legg inn av eie022 » 19 apr 2017, 10:22

http://www.itromso.no/100Sport/meninger ... 4150b.html

Det var selvfølgelig fryktelig synd med Espejord som hadde en veldig lovende vinter. Noen spillere er kronisk skadeplaget og slår derfor aldri skikkelig igjennom. Man får bare håpe det ikke blir slik for Runar.

Nå blir det kanskje vel mye sutring på Flovik, til tross for en ganske bra sesongstart, men jeg synes virkelig ikke vi forvalter denne generasjonen å en optimal måte, og akkurat det bekymrer meg. Det må være veldig mange år siden vi har hatt en så spennende ung og lokal profil i laget vårt og det vil være ekstremt sørgelig om vi skulle skusle det bort.

Mye er selvfølgelig opp til den enkelte spilleren, og selvfølgelig må spilleren kunne forsvare en plass på laget. Men det er vel et nokså udiskutabelt faktum at Gundersen og Michaelsen har prestert bra i de kampene de har fått sjansen. Hadde en mer etablert spiller enn Gundersen prestert på hans nivå, hadde han vært en av de første navnene på blokka foran hver kamp. Hvorfor er det slik? Og hva i alle dager er historia med Michaelsen? Han hadde jo svært lovende opptredener i fjorårssesongen i de to kampene han fikk. Er han virkelig så langt bak for eksempel Johansen og Landu at han ikke kan få litt spilletid, om ikke annet for at han skal kunne utvikle seg som siller.

MNI er dessverre det aller grelleste eksempelet. Det begynner å bli mer og mer opplagt at høyrekant i 4-4-1-1/4-4-2 ikke er en posisjon som passer han overhodet. Skal han bli målt på sine prestasjoner i denne rollen er det kanskje ikke så rart at han får lite spilletid. MNI burde vært et alternativ til Åsen i den offensive midtbanerollen. Åsen må gjerne være førstevalget, men MNI kunne vært det nærmeste alternative og kunne fått bra med spilletid i den rollen. Han kunne også fungert som spiss. Det er ikke lenger slik at midtspissen må være en diger og kompakt sentertank. Mange lag spiller med lette, fotrappe og teknisk gode spillere helt øverst.

Når det gjelder Ulrik må han rendyrkes i en rolle. Jeg synes han har fungert aller best som defensiv midtbanespiller i 4-3-3. Han har fungert mindre bra som en av to sentrale midtbanespillere sammen med Gamst. Skal vi spille med to spillere sentralt må en av disse ha ryddejobben og der har verken Ulrik eller Gamst sin styrke.

Brukeravatar
tobben
Bummen
Innlegg: 7364
Registrert: 03 jan 2005, 14:04

Re: 1996-årgangen

Legg inn av tobben » 20 apr 2017, 12:38

Veldig interessant problemstilling som du og media tar opp.
Jeg er av den oppfatning at unge spillere skal få spilletid hvis de er god nok, men samtidig treger de konkurranse og noe å strekke seg etter. Å gi unge gutter spilletid bare fordi de er ung, holder ikke.

Rett før sesongstart spilte U-21 landslaget vårt treningskamper mot Russland og Portugal.
I de kampene fikk Espejord, Norø Ingebrigtsen, Gundersen og Yttergård Jenssen spilletid.
Espejord er nå skadet og hadde spilt mye hvis han var frisk.
Gundersen og Yttergård Jenssen virker å ha havnet i en situasjon hvor de nå kjemper er om samme plass som stopper. Betyr at en av dem benkes.

Norø Ingebrigtsen er gutten Flovik ikke finner en plass til på laget (eller i troppen), noe jeg ser på som et kjempeproblem. En av de mest spennende tekniske spillerne vi har hatt på lange tider, så blir han sende rundt for å spille B-lags fotball. Med 15 mnd igjen av kontrakten spørs det vel om Ingebrigtsen vil signere ny avtale når Flovik så tydelig ikke har tro på han

Ingebrigtsen skulle selvsagt vært signert på ny og lengre kontrakt for lenge siden. At Flovik og sportsjef Svein Morten Johansen ikke har gjort det, men heller brukt millioner på 4 års kontrakt til Magnus Andersen og kjøp av Vuk, forteller også om gale prioriteringer.

Sindrbjo
Juniorspiller
Innlegg: 386
Registrert: 03 feb 2015, 00:13
Sted: Trondheim

Re: 1996-årgangen

Legg inn av Sindrbjo » 20 apr 2017, 12:46

tobben skrev: Norø Ingebrigtsen er gutten Flovik ikke finner en plass til på laget (eller i troppen), noe jeg ser på som et kjempeproblem. En av de mest spennende tekniske spillerne vi har hatt på lange tider, så blir han sende rundt for å spille B-lags fotball. Med 15 mnd igjen av kontrakten spørs det vel om Ingebrigtsen vil signere ny avtale når Flovik så tydelig ikke har tro på han
Dette er så synd! Gundersen, Yttergård Jenssen og Espejord får vel i nærheten av den spilletiden de fortjener, iallfall nå som Wangberg har heva seg kraftig på stopperplass. Michaelsen virket lovende i noen kamper, men vi veit ikke hva han viser på trening.

Norø Ingebrigtsen derimot får virkelig merkelig lite tillit. Vrakingen fra troppen mot Odd, tross bare seks innbyttere og kun Vuk som klart offensiv spiller på benken, blir jo en tydelig illustrasjon. Gutten er noe ustabil i prestasjonene, og jeg skjønner at han ikke spiller absolutt alt, men samtidig må da Flovik se at det vil være synd å frata en så teknisk begava spiller med potensial til å bli en skikkelig publikumsyndling muligheten til å blomstre.

eie022
Førsteelleveren
Innlegg: 3026
Registrert: 08 apr 2005, 17:15

Re: 1996-årgangen

Legg inn av eie022 » 20 apr 2017, 13:00

Posisjonen på banen betyr mye. Det burde etter hvert være nokså åpenbart at en høyre midtbaneposisjon i 4-4-2/ 4-4-1-1 ikke er en optimal posisjon for Norø Ingebrigtsen. Det finnes utallige eksempler på spillere som ikke får ut sitt fulle potensiale fordi de brukes i feil posisjoner.

MNI brukes i en posisjon hvor han ikke får brukt kvalitetene sine og får for mye ansvar. Når han av denne grunn presterer ustabilt, blir resultatet at han virker å være langt unna en plass på laget. Det blir en slags Catch 22 eller hva det nå kalles....

Noen som husker tilbake til 2003 og 2004 ? Vi hadde mer eller mindre det samme mannskapet, men til tross for dette var vi et bunnlag i 2003 under Trond Johansen, mens vi i 2004 kunne vunnet gull om vi ikke hadde solgt to klassespillere foran høstsesongen. Årsaken var blant annet en trener som så potensialet i spillere som Essediri og Lars Iver Strand. Begge disse var nokså langt unna laget i 2003 og sistnevnte var på vei bort før den nye trenerteamet ankom. Med tillit og riktige posisjoner på banen, ble begge disse spillerne skikkelige "hiter" i 2004 og ble med årene solgt til hhv. Rosenborg og Vålerenga.

Brukeravatar
Grenersens Brukne Arm
Bummen
Innlegg: 8643
Registrert: 05 jun 2006, 12:52

Re: 1996-årgangen

Legg inn av Grenersens Brukne Arm » 22 apr 2017, 16:59

Flovik benker alle som spiller for bra. Spiller du en bra kamp er du på TIL3 neste runde hvis du er en unggutt.
Det sies at menn ikke gråter. Det stemmer ikke. -Roar Christensen, 29.10.06
No træng vi bare en boksåpner her! -Agnar Christensen, 14.03.10

Brukeravatar
Grenersens Brukne Arm
Bummen
Innlegg: 8643
Registrert: 05 jun 2006, 12:52

1996-årgangen

Legg inn av Grenersens Brukne Arm » 22 apr 2017, 16:59

Bring back the Høgmeister, Per Messias foreverrrrr
Det sies at menn ikke gråter. Det stemmer ikke. -Roar Christensen, 29.10.06
No træng vi bare en boksåpner her! -Agnar Christensen, 14.03.10

Svar

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest